Noticies


Noticies

RAFAEL CATALÁ DEFENSA LA PROFESSIÓ DE PROCURADOR EN UNA CONFERÈNCIA DE L´ICPB
9 d'Octubre de 2015

RAFAEL CATALÁ DEFENSA LA PROFESSIÓ DE PROCURADOR EN UNA CONFERÈNCIA DE L´ICPB

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va participar ahir com a ponent a la conferència «La reforma de la LEC: més competències per als procuradors», organitzada pel Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB) i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya. Durant la seva intervenció, Catalá, que va agrair el compromís del col·lectiu de procuradors en la innovació tecnològica, va subratllar que la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC) suposa un impuls per a la modernització d’una Administració de Justícia que vol ser telemàtica i més eficient.

La conferència, que es va celebrar al Saló Blau de l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona, va comptar també amb les intervencions d’Ignacio López Chocarro, degà de l'ICPB i president del Consell, i de Germà Gordó, Conseller de Justícia. López Chocarro va fer una defensa de la figura del procurador i va recordar la capacitat del col·lectiu per gestionar amb alts índexs d’eficiència “més de 80 milions de notificacions i trasllats d’escrits a l’any” a tot Espanya. Durant la seva intervenció, el degà de l'ICPB també va reclamar una major presència de la procura en l’execució civil per tal de millorar l’eficàcia de la Justícia.

En la mateixa línia que López Chocarro, Germà Gordó va demanar una nova llei “que atorgui més competències als procuradors”. El Conseller de Justícia també va ressaltar el diàleg mantingut amb el Ministeri de Justícia en l’elaboració de la reforma de la LEC i va considerar que la llei millorarà l’Administració de Justícia gràcies a l’ús de les noves tecnologies.

Durant el torn de preguntes a Catalá proposades pels assistents, que va moderar el vicedegà de l’ICPB, Ramon Daví, el ministre de Justícia va defensar la incompatibilitat de les professions d’advocat i procurador i es va mostrar disposat a buscar un consens entre operadors jurídics per tal de resoldre el bloqueig que es produeix a l’execució civil.

L’acte, que va reunir a més de 250 procuradors de tot Catalunya i degans/nes de les juntes dels col·legis professionals d’arreu del territori , va comptar també amb la presència del president del TSJC, Miguel Á. Gimeno, del fiscal superior de Catalunya, José M. Romero de Tejada, del president de l’Audiència Provincial de Barcelona, Pablo Llarena i del Secretari de la Sala de Govern del TSJC, Jaume Illa, entre d’altres autoritats.