- AVIS 32/19 - NOMENCLATURA DELS DOCUMENTS A TTA I RED
- AVIS 31/19 - MOLT IMPORTANT - SESSIO INFORMATIVA 20 DE FEBRER DE 2019
- AVIS 30/19 - ACORD PRESENTACIO ESCRITS PRESENCIAL TELEMATIC I PRESENCIAL JUTJATS SOCIALS
- AVIS 29/19 - OBLIGACIO D’ OFERIR UN LLOGUER SOCIAL PREVIAMENT A LA INTERPOSICIO DE DEMANDES D’ EXECUCIO HIPOTECARIA O DE DESNONAMENT PER IMPAGAMENT DE LLOGUER
- Incidencia ejcat
- AVIS 28/19 - NOU CURS CENTRO DE ESTUDIOS CGPE
- AVIS 27/19 - LLIBRE LA SUBHASTA CONCURSAL
- AVIS 26/19 - RECORDATORI PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGENCIES PRELIMINARS EN LA PRACTICA, QUESTIONS CONFLICTIVES
- AVIS 25/19 - MOLT IMPORTANT - TRAMIT APL ACCES A LES PROFESSIONS ADVOCAT I PROCURADOR
- AVIS 24/19 - ALTES I BAIXES COL·LEGIATS/DES EXERCENTS
- AVIS 23/19 - ENTRADA EN FUNCIONAMENT DEL MODUL TRA-E.JUSTICIA.CAT A SET NOUS ORGANS JUDICIALS
- AVIS 22/19 - LLIURAMENT DE DOCUMENTACIO EN LES SALES DE NOTIFICACIO
- AVIS 21/19 - PRESENTACIO ESCRITS TELEMATICS EN EL JUTJAT NUM. 8 DE L' HOSPITALET DE LLOBREGAT
- AVIS 20/19 - PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGENCIES PRELIMINARS EN LA PRACTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
- Incidencia Lexnet
AVIS 32/19 – NOMENCLATURA DELS DOCUMENTS A TTA I RED
NOMENCLATURA DELS DOCUMENTS A TTA I RED
Us informem que des del SISPI ens han comunicat que, en relació a l’acord del Secretari de Govern del TSJC de data 23 de novembre de 2018 referit a l’índex electrònic, per una reorganització del web del Departament de Justícia ha estat modificat l’enllaç per accedir a la guia informativa per annexar arxius telemàtics a TTA i RED: Link guia informativa
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrer de 2019
NOMENCLATURA DE LOS DOCUMENTOS EN TTA Y RED
Os informamos que desde el SISPI nos han comunicado que, en relación al acuerdo del Secretario de Gobierno del TSJC de fecha 23 de noviembre de 2018 referido al índice electrónico, por una reorganización de la web del Departament de Justíciaha sido modificado el enlace para acceder a la guía informativa para anexar archivos telemáticos en TTA y RED: Link guía informativa
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrero de 2019
AVIS 31/19 – MOLT IMPORTANT – SESSIO INFORMATIVA 20 DE FEBRER DE 2019
MOLT IMPORTANT – SESSIÓ INFORMATIVA 20 DE FEBRER DE 2019
Com a complement de l’anterior AVÍS 25/2019, i en referència al tràmit de l’Avantprojecte de Llei pel qual es modifica la Llei 34/2006 de 30 d’octubre, sobre l’accés a les professions d’Advocat i Procurador dels Tribunals us convoquem a una important SESSIÓ INFORMATIVA, el proper dimecres dia 20 de febrer, a les 19 hores en la sala d’actes del IDEC (BSM-UPF), c/Balmes 132-134.
En aquesta sessió us podrem informar de manera àmplia i detallada sobre totes les gestions que estem realitzant per defendre la nostra professió davant d’aquest nou repte que se’ns presenta. Un cop més, us demanem la màxima implicació de tots, conscients de que la millor forma per abordar els possibles nous escenaris que es poden presentar és sens dubte poder defensar entre tots la nostra professió, estant perfectament informats de quina és la situació que actualment ens preocupa per afrontar-la de la millor manera possible.
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrer de 2019
MUY IMPORTANTE – SESIÓN INFORMATIVA 20 DE FEBRERO DE 2019
Como complemento del anterior AVISO 25/2019, y en referencia al trámite del Anteproyecto de Ley por el que se modifica la Ley 34/2006 de 30 de octubre, sobre el acceso a las profesiones de Abogado y Procurador de los Tribunales os convocamos a una importante SESIÓN INFORMATIVA, el próximo miércoles día 20 de febrero, a las 19 horas en la sala de actos del IDEC (BSM-UPF), c/Balmes 132-134.
En esta sesión os podremos informar de manera amplia y detallada sobre todas las gestiones que estamos realizando para defender nuestra profesión ante este nuevo reto que se nos presenta. Una vez más, os pedimos la máxima implicación de todos, conscientes de que la mejor forma para abordar los posibles nuevos escenarios que se pueden presentar es sin duda poder defender entre todos nuestra profesión, estando perfectamente informados de cuál es la situación que actualmente nos preocupa para afrontarla de la mejor manera posible.
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrero de 2019
AVIS 30/19 – ACORD PRESENTACIO ESCRITS PRESENCIAL TELEMATIC I PRESENCIAL JUTJATS SOCIALS
ACORD PRESENTACIÓ ESCRITS PRESENCIAL TELEMÀTIC I PRESENCIAL JUTJATS SOCIALS
Us informem que la Secretaria de Coordinació Provincial de Barcelona ens ha donat trasllat de l’Acord de data 8 de febrer de 2019 relatiu a la presentació d’escrits de tipus presencial telemàtic i de tipus presencial en els Jutjats Socials de Barcelona.
Podeu consultar aquest Acord accedint al següent enllaç: Acord
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrer de 2019
ACUERDO PRESENTACIÓN ESCRITOS PRESENCIAL TELEMÁTICO Y PRESENCIAL JUZGADOS SOCIALES
Os informamos que la Secretaría de Coordinación Provincial de Barcelona nos ha dado traslado del Acuerdo de fecha 8 de febrero de 2019 relativo a la presentación de escritos de tipo presencial telemático y de tipo presencial en los Juzgados Sociales de Barcelona.
Podéis consultar este Acuerdo accediendo al siguiente enlace: Acuerdo
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrero de 2019
AVIS 29/19 – OBLIGACIO D’ OFERIR UN LLOGUER SOCIAL PREVIAMENT A LA INTERPOSICIO DE DEMANDES D’ EXECUCIO HIPOTECARIA O DE DESNONAMENT PER IMPAGAMENT DE LLOGUER
OBLIGACIÓ D’OFERIR UN LLOGUER SOCIAL PRÈVIAMENT A LA INTERPOSICIÓ DE DEMANDES D’EXECUCIÓ HIPOTECÀRIA O DE DESNONAMENT PER IMPAGAMENT DE LLOGUER (APLICACIÓ DE LA LLEI 24/2015)
Us informem que el Tribunal Constitucional va dictar sentència el passat dia 31 de gener de 2019 en relació al recurs d’inconstitucionalitat instat contra la Llei 24/2015 del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. La sentència, accepta el desistiment parcial del Govern espanyol sobre determinats articles que inicialment van ser objecte del recurs. Entre d’altres, l’article 5 (apartat 1 a 4 i 9), l’article 7 i la Disposició Transitòria Segona.
Això comporta que, una vegada la sentència indicada es publiqui al BOE, serà d’aplicació l’art. 5.2 que determina que “abans d’interposar qualsevol demanda judicial d'execució hipotecària o de desnonament per impagament de lloguer, el demandant ha d’oferir als afectats una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa d’habitatge pròpia i que es trobin dins els paràmetres de risc d’exclusió residencial que defineix aquesta llei, la qual cosa ha de comprovar el mateix demandant, que ha de requerir prèviament la informació als afectats, i sempre que es doni un dels dos supòsits següents:
a) Que el demandant sigui persona jurídica que tingui la condició de gran tenidor d'habitatge.
b) Que el demandant sigui persona jurídica que hagi adquirit després del 30 d'abril de 2008 habitatges que siguin, en primera o en ulteriors transmissions, provinents d'execucions hipotecàries, provinents d’acords de compensació de deutes o de dació en pagament o provinents de compravendes que tinguin com a causa la impossibilitat de retornar el préstec hipotecari.
Una vegada verificada la situació de risc d'exclusió residencial i una vegada formulada l'oferta de lloguer social, en els termes que preveu la llei, si els afectats la rebutgen, el demandant pot iniciar el procediment judicial.
Cal recordar que, als efectes d'aquesta llei, s’entén que són grans tenidors d'habitatges les persones jurídiques següents:
a) Les entitats financeres, les filials immobiliàries d'aquestes entitats, els fons d'inversió i les entitats de gestió d'actius, inclosos els procedents de la reestructuració bancària, d'acord amb la legislació mercantil.
b) Les persones jurídiques que, per si soles o per mitjà d’un grup d’empreses, siguin titulars d’una superfície habitable de més de 1.250m2, amb les excepcions següents:
1r. Els promotors socials a què fan referència les lletres a i b de l’article 51.2 de la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del dret a l’habitatge.
2n. Les persones jurídiques que tinguin més d’un 15% de la superfície habitable de la propietat qualificat com a habitatges amb protecció oficial destinats a lloguer”.
Per últim, com sigui que també passa a ser d’aplicació la Disposició transitòria Segona, això comporta que:
En tots els procediments d’execució hipotecària o de desnonament per impagament de lloguer que estiguin en tràmit de substanciació o d’execució en el moment d'entrada en vigor d'aquesta llei que tinguin per objecte habitatges propietat de les persones jurídiques considerades com a grans tenidors segons aquesta llei, el demandant o l’executant té l'obligació d'oferir, abans d'adquirir el domini de l'habitatge, un lloguer social, en els termes abans assenyalats.
En els casos de procediments d’execució hipotecària o desnonament per impagament de lloguer que estiguin en tràmit de substanciació o d’execució en el moment d’entrada en vigor d'aquesta llei i que no estiguin inclosos en el supòsit anterior, són aplicables les mesures que la llei preveu a càrrec de l’Administració (reallotjament, cessió obligatòria d’habitatges buits, etc.).
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrer de 2019
OBLIGACIÓN DE OFRECER UN ALQUILER SOCIAL PREVIAMENTE A LA INTERPOSICIÓN DE DEMANDAS DE EJECUCIÓN HIPOTECARIA O DE DESAHUCIO POR IMPAGO DE ALQUILER (APLICACIÓN DE LA LEY 24/2015)
Os informamos que el Tribunal Constitucional dictó sentencia el pasado día 31 de enero de 2019 en relación al recurso de inconstitucionalidad instado contra la Ley 24/2015 del 29 de julio, de medidas urgentes para afrontar la emergencia en el ámbito de la vivienda y la pobreza energética. La sentencia, acepta el desistimiento parcial del Gobierno español sobre determinados artículos que inicialmente fueron objeto del recurso. Entre otros, el artículo 5 (apartado 1 a 4 y 9), el artículo 7 y la Disposición Transitoria Segunda.
Esto comporta que, una vez la sentencia indicada se publique en el BOE, será de aplicación el art. 5.2 que determina que “antes de interponer cualquier demanda judicial de ejecución hipotecaria o de desahucio por impago de alquiler, el demandante tiene que ofrecer a los afectados una propuesta de alquiler social, si el procedimiento afecta personas o unidades familiares que no tengan una alternativa de vivienda propia y que se encuentren dentro de los parámetros de riesgo de exclusión residencial que define esta ley, lo cual tiene que comprobar el mismo demandante, que tiene que requerir previamente la información a los afectados, y siempre que se dé uno de los dos supuestos siguientes:
a) Que el demandante sea persona jurídica que tenga la condición de gran tenedor de vivienda.
b) Que el demandante sea persona jurídica que haya adquirido después del 30 de abril de 2008 viviendas que sean, en primera o en ulteriores transmisiones, provenientes de ejecuciones hipotecarias, provenientes de acuerdos de compensación de deudas o de dación en pago o provenientes de compraventas que tengan como causa la imposibilidad de devolver el préstamo hipotecario.
Una vez verificada la situación de riesgo de exclusión residencial y una vez formulada la oferta de alquiler social, en los términos que prevé la ley, si los afectados la rechazan, el demandante puede iniciar el procedimiento judicial.
Hay que recordar que, a los efectos de esta ley, se entiende que son grandes tenedores de viviendas las personas jurídicas siguientes:
a) Las entidades financieras, las filiales inmobiliarias de estas entidades, los fondos de inversión y las entidades de gestión de activos, incluidos los procedentes de la reestructuración bancaria, de acuerdo con la legislación mercantil.
b) Las personas jurídicas que, por sí solas o por medio de un grupo de empresas, sean titulares de una superficie habitable de más de 1.250m2, con las excepciones siguientes:
1.º Los promotores sociales a que hacen referencia las letras a y b del artículo 51.2 de la Ley 18/2007, del 28 de diciembre, del derecho a la vivienda.
2.º Las personas jurídicas que tengan más de un 15% de la superficie habitable de la propiedad calificado como viviendas con protección oficial destinados a alquiler”.
Por último, como sea que también pasa a ser de aplicación la Disposición transitoria Segunda, esto comporta que:
En todos los procedimientos de ejecución hipotecaria o de desahucio por impago de alquiler que estén en trámite de sustanciación o de ejecución en el momento de entrada en vigor de esta ley que tengan por objeto viviendas propiedad de las personas jurídicas consideradas como grandes tenedores según esta ley, el demandante o el ejecutante tiene la obligación de ofrecer, antes de adquirir el dominio de la vivienda, un alquiler social, en los términos antes señalados.
En los casos de procedimientos de ejecución hipotecaria o desahucio por impago de alquiler que estén en trámite de sustanciación o de ejecución en el momento de entrada en vigor de esta ley y que no estén incluidos en el supuesto anterior, son aplicables las medidas que la ley prevé a cargo de la Administración (realojo, cesión obligatoria de viviendas vacías, etc.).
JUNTA ICPB
Barcelona, 12 de febrero de 2019
Incidencia ejcat
AVIS 28/19 – NOU CURS CENTRO DE ESTUDIOS CGPE
NOU CURS CENTRO DE ESTUDIOS CGPE
Us informem que el Centro de Estudios del Consejo General impartirà dos cursos aquest mes de febrer. El primer curs Poderes Apud Acta Electrónicos s’impartirà dimecres 13 de febrer. El segon curs La Fiscalidad del Procurador s’impartirà dimecres 27 de febrer.
El preu d’aquests cursos serà de 36,30 € IVA inclòs cadascun.
Els alumnes s’inscriuran a través de la Plataforma del Centro de Estudios del Consejo General, mitjançant els següents enllaços:
Poderes Apud Acta Electrónicos
La Fiscalidad del Procurador
JUNTA ICPB
Barcelona, 8 de febrer de 2019
NUEVO CURSO CENTRO DE ESTUDIOS CGPE
Os informamos que el Centro de Estudios del Consejo General impartirá dos cursos este mes de febrero. El primer curso Poderes Apud Acta Electrónicos se impartirá el miércoles 13 de febrero. El segundo curso La Fiscalidad del Procurador se impartirá el miércoles 27 de febrero.
El precio de estos cursos será de 36,30 € IVA incluido cada uno.
Los alumnos se inscribirán a través de la Plataforma del Centro de Estudios del Consejo General, mediante los siguientes enlaces:
Poderes Apud Acta Electrónicos
La Fiscalidad del Procurador
JUNTA ICPB
Barcelona, 8 de febrero de 2019
AVIS 27/19 – LLIBRE LA SUBHASTA CONCURSAL
LLIBRE LA SUBHASTA CONCURSAL
Us informem que teniu a la vostra disposició a la Seu del Col·legi de Procuradors de Barcelona, per realitzar qualsevol consulta, el llibre La Subhasta Concursal del Lletrat de l’Administració de Justícia i Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, Sr. Rafael Huerta García, i publicat per Bosch Editor.
JUNTA ICPB
Barcelona, 6 de febrer de 2019
LIBRO LA SUBASTA CONCURSAL
Os informamos que tenéis a vuestra disposición en la Sede del Colegio de Procuradores de Barcelona, para realizar cualquier consulta, el libro La Subasta Concursal del Letrado de la Administración de Justicia y Doctor en Derecho por la Universidad de Barcelona, D. Rafael Huerta García, y publicado por Bosch Editor.
JUNTA ICPB
Barcelona, 6 de febrero de 2019
AVIS 26/19 – RECORDATORI PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGENCIES PRELIMINARS EN LA PRACTICA, QUESTIONS CONFLICTIVES
RECORDATORI PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGÈNCIES PRELIMINARS EN LA PRÀCTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
Us recordem que el proper dijous 14 de febrer, entre les 14 i les 16 hores, se celebrarà el seminari “Les diligències preliminars en la pràctica: qüestions conflictives”, a càrrec de Carmen Isabel Ortiz Rodriguez, Magistrada del Jutjat de 1ª Instància núm. 35 de Barcelona i Cristina Carretero Peña, Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat de 1ª Instància núm. 35 de Barcelona.
La sessió tindrà lloc a la seu del Col·legi a la Ciutat de la Justícia (carrer de Victoria Kent núm. 4-B). Aquesta sessió formativa s’emmarca dins dels Seminaris Procura al Dia.
Les diligències preliminars regulades als articles 256 i següents de la LEC presenten problemes tant des d’un punt de vista substantiu com processal. La seva finalitat, preparar un judici, ha de regir el procediment. En l’àmbit substantiu es plantegen dubtes per delimitar aquells casos en que la seva sol·licitud resulta procedent respecte d’aquells altres en que es pretén obtenir una prova de forma anticipada. D’altra banda, sorgeixen problemes de caire processal: Qui ha de presidir la compareixença? Com es determina la competència territorial? Cal lliurar còpia del document que es presenti o només exhibir-lo? Què passa amb la caució si no es presenta demanda posterior ni despeses pel requerit? Què procedeix quan hi ha negativa pel requerit al compliment de la diligència acordada o impossibilitat de fer-ho? En aquesta sessió s’abordarà totes aquestes qüestions i d’altres que es puguin suscitar.
Els seminaris i les activitats de 2 hores tenen un cost cadascun de 30 €. Així mateix, hi ha un preu especial per als procuradors de fins a 5 anys de col·legiació de només 15 €.
Si voleu contactar amb el CEP per inscriure-us al curs o per demanar-ne més informació, podeu escriure un correu a cep@icpb.es o bé trucar al telèfon 93 813 56 38. Encara tenim places disponibles.
Podeu consultar la programació del CEP en el següent link
Esperem que aquest seminari sigui del vostre interès.
JUNTA ICPB
Barcelona, 6 de febrer de 2019
RECORDATORIO PRÓXIMO SEMINARIO CEP: LES DILIGÈNCIES PRELIMINARS EN LA PRÀCTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
Os recordamos que el próximo jueves 14 de febrero, entre las 14 i las 16 hores, se celebrará el seminario “Les diligències preliminars en la pràctica: qüestions conflictives”, a cargo de Carmen Isabel Ortiz Rodriguez, Magistrada del Juzgado de 1ª Instancia núm. 35 de Barcelona y Cristina Carretero Peña, Letrada de la Administración de Justicia del Juzgado de 1ª Instancia núm. 35 de Barcelona.
La sesión tendrá lugar en la sede del Colegio en la Ciudad de la Justicia (calle de Victoria Kent núm. 4-B). Esta sesión formativa se enmarca dentro de los Seminarios Procura al Día.
Las diligencias preliminares reguladas en los artículos 256 y siguientes de la LEC presentan problemas tanto desde un punto de vista substantivo como procesal. Su finalidad, preparar un juicio, ha de regir el procedimiento. En el ámbito substantivo se plantean dudas para delimitar aquellos casos en que su solicitud resulta procedente respecto de aquellos otros en que se pretende obtener una prueba de forma anticipada. Por otro lado, surgen problemas de tipo procesal: ¿Quién debe presidir la comparecencia? ¿Cómo se determina la competencia territorial? ¿Hay que entregar copia del documento que se presente o sólo exhibirlo? ¿Qué pasa con la caución si no se presenta demanda posterior ni gastos por el requerido? ¿Qué procede cuando hay negativa por el requerido al cumplimiento de la diligencia acordada o imposibilidad de hacerlo? En esta sesión se abordará todas estas cuestiones i otras que puedan suscitarse.
Los seminarios y las actividades de 2 horas tienen un coste cada uno de 30 €. Así mismo, tenemos un precio especial para los procuradores de hasta a 5 años de colegiación de sólo 15 €.
Si queréis contactar con el CEP para inscribiros al curso o para solicitar más información, podéis escribir un correo a cep@icpb.es o bien llamar al teléfono 93 813 56 38. Todavía tenemos plazas disponibles.
Podéis consultar la programación del CEP en el siguiente link
Esperamos que este seminario sea de vuestro interés.
JUNTA ICPB
Barcelona, 6 de febrero de 2019
AVIS 25/19 – MOLT IMPORTANT – TRAMIT APL ACCES A LES PROFESSIONS ADVOCAT I PROCURADOR
MOLT IMPORTANT – TRÀMIT APL ACCÉS A LES PROFESSIONS D’ADVOCAT I PROCURADOR
Com ja us hem vingut informant en les darreres assemblees, actualment es troba en tràmit l’Avantprojecte de Llei pel qual es modifica la Llei 34/2006 de 30 d’octubre, sobre l’accés a les professions d’Advocat i Procurador dels Tribunals així com determinades disposicions contingudes en la Llei 2/2007, de 15 de març, de societats professionals i el Reial Decret-Llei 5/2010 de 31 de març, pel qual s’amplia la vigència de determinades mesures econòmiques de caràcter temporal, entre les quals es modificaven alguns aspectes relatius al nostre Aranzel.
Aquesta reforma té el seu origen en el procediment d’infracció (EUROPILOT) obert en el seu dia per la Comissió Europea al Regne d’Espanya, procediment 2015/4062, del qual també us hem vingut informant durant els darrers anys i que es basa en una possible infracció de la Directiva de Serveis 2006/123/CE del Parlament Europeu.
L’Avantprojecte de Llei abans indicat s’està tramitant por la via d’urgència, ja que com tots sabeu, portem arrossegant el referit EUROPILOT des de fa pràcticament més de set anys i la Comissió entén que Espanya ha tingut temps més que suficient per a realitzar les necessàries reformes que permetin adaptar la seva legislació a la normativa europea.
Igualment aquest Avantprojecte, abans de ser aprovat pel Consejo de Ministros per la seva posterior remissió al Congreso de los Diputados, precisa dels preceptius informes, primer del Consejo General del Poder Judicial i desprès del Consejo de Estado.
Sorprenentment i de forma totalment inesperada, el CGPJ ha emès un informe que no només es contradiu amb la posició mantinguda pel mateix Consejo en anteriors reformes (reforma de la LEC o Avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals) sinó que inclús va més enllà del que realment es pretén regular amb l’APL objecte d’estudi, proposant directament la supressió de la reserva d’activitat en exclusivitat a favor de la procura de les funcions de “representació tècnica” i actes de comunicació.
Aquesta extralimitació, dit amb tot el respecte, del Ple del CGPJ en el seu Informe ha provocat inclús l’emissió de dos vots particulars, precisament pels propis ponents del mateix.
No cal dir que si les conclusions assolides pel Ple del CGPJ són assumides posteriorment pel legislador, podríem veure molt compromès el futur de la nostra professió, si bé encara ens quedaria el tràmit parlamentari per a l’aprovació de la Llei.
Dit això, ens agradaria traslladar-vos un missatge de tranquil·litat, doncs res està perdut i per tant convindria també recordar com junts, hem pogut superar escenaris molt més adversos que el present (anys 2013 i següents amb l’APL de Serveis i Col·legis Professionals).
És veritat que la nostra no és una obligació de resultats sinó de serveis, però podeu estar completament segurs que estem dedicant pràcticament les 24 hores del dia a tractar de superar aquest nou obstacle, sent imprescindible per això comptar tant amb la vostra confiança com amb la tranquil·litat per part de tots. Evidentment hi ha motius per estar preocupats però no tingueu cap dubte de que sortirem endavant.
No cal dir que en breu ens agradaria poder explicar-vos en persona que és tot el que està succeint, ja que resulta impossible fer-ho per escrit. Us avancem ja que el proper pas en tot aquest procés de reforma serà el preceptiu informe del Consejo de Estado, organisme que almenys fins a la data i de forma repetida, sempre ha defensat de forma clara la necessitat de mantenir la incompatibilitat de la nostra professió amb la d’altres operadors jurídics.
Per tot això us convoquem a tots a una Sessió Informativa que se celebrarà el proper dimecres dia 20 de febrer a les 18 hores, en una seu que en breu us serà comunicada.
Podeu consultar l’APL de reforma de les condicions d’accés i exercici de les professions d’advocat i procurador dels tribunals i l’Informe del CGPJ en l’àrea privada de la Web del Col·legi (normativa interna / annexos circulars).
Cordialment us saluda.
JUNTA DE GOVERN
Barcelona, 5 de febrer de 2019
MUY IMPORTANTE – TRÁMITE APL ACCESO A LAS PROFESIONES DE ABOGADO Y PROCURADOR
Como ya os hemos venido informando en las últimas asambleas, actualmente se encuentra en trámite el Anteproyecto de Ley por el que se modifica la Ley 34/2006 de 30 de octubre, sobre el acceso a las profesiones de Abogado y Procurador de los Tribunales así como determinadas disposiciones contenidas en la Ley 2/2007, de 15 de marzo, de sociedades profesionales y el Real Decreto-Ley 5/2010 de 31 de marzo, por el que se amplía la vigencia de determinadas medidas económicas de carácter temporal, entre las que se modificaban algunos aspectos relativos a nuestro Arancel.
Dicha reforma tiene su origen en el procedimiento de infracción (EUROPILOT) abierto en su día por la Comisión Europea al Reino de España, procedimiento 2015/4062, del que también os hemos venido informando durante los últimos años y que se basa en una posible infracción de la Directiva de Servicios 2006/123/CE del Parlamento Europeo.
El Anteproyecto de Ley antes indicado se está tramitando por la vía de urgencia, ya que como todos sabéis, llevamos arrastrando el referido EUROPILOT desde hace prácticamente más de siete años y la Comisión entiende que España ha tenido tiempo más que suficiente para realizar las necesarias reformas que permitan adaptar su legislación a la normativa europea.
Igualmente dicho Anteproyecto, antes de ser aprobado por el Consejo de Ministros para su posterior remisión al Congreso de los Diputados, precisa de los preceptivos informes, primero del Consejo General del Poder Judicial y luego del Consejo de Estado.
Sorprendentemente y de forma totalmente inesperada, el CGPJ ha emitido un informe que no sólo se contradice con la posición mantenida por el mismo Consejo en anteriores reformas (reforma de la LEC o Anteproyecto de Ley de Servicios y Colegios Profesionales) sino que incluso va más allá de lo que realmente se pretende regular con el APL objeto de estudio, proponiendo directamente la supresión de la reserva de actividad en exclusividad a favor de la procura de las funciones de “representación técnica” y actos de comunicación.
Esta extralimitación, dicho sea con el debido respeto, del Pleno del CGPJ en su Informe ha provocado incluso la emisión de dos votos particulares, precisamente por los propios ponentes del mismo.
Ni que decir tiene que si las conclusiones alcanzadas por el Pleno del CGPJ son asumidas posteriormente por el legislador, podríamos ver muy comprometido el futuro de nuestra profesión, si bien todavía nos quedaría el trámite parlamentario para la aprobación de la Ley.
Dicho esto, nos gustaría trasladaros un mensaje de tranquilidad, pues nada está perdido y a tal fin convendría también recordar como juntos, hemos podido superar escenarios mucho más adversos que el presente (años 2013 y siguientes con el APL de Servicios y Colegios Profesionales).
Es verdad que la nuestra no es una obligación de resultados sino de servicios, pero podéis estar completamente seguros que estamos dedicando prácticamente las 24 horas del día a tratar de superar este nuevo obstáculo, siendo imprescindible para ello contar tanto con vuestra confianza como con la tranquilidad por parte de todos. Evidentemente hay motivos para estar preocupados pero no tengáis ninguna duda de que saldremos adelante.
Ni que decir tiene que en breve nos gustaría poder explicaros en persona que es todo lo que está sucediendo, ya que resulta imposible hacerlo por escrito. Os adelantamos ya que el próximo paso en todo este proceso de reforma será el preceptivo informe del Consejo de Estado, organismo que al menos hasta la fecha y de forma repetida, siempre ha defendido de forma clara la necesidad de mantener la incompatibilidad de nuestra profesión con la de otros operadores jurídicos.
Por todo ello os convocamos a todos a una Sesión Informativa que se celebrará el próximo miércoles día 20 de febrero a las 18 horas, en una sede que en breve os será comunicada.
Podéis consultar el APL de reforma de las condiciones de acceso y ejercicio de las profesiones de abogado y procurador de los tribunales y el Informe del CGPJ en el área privada de la Web del Colegio (normativa interna / anexos circulares).
Cordialmente os saluda.
JUNTA DE GOBIERNO
Barcelona, 5 de febrero de 2019
AVIS 24/19 – ALTES I BAIXES COL·LEGIATS/DES EXERCENTS
ALTES I BAIXES COL·LEGIATS/DES EXERCENTS
Us informem, pel vostre coneixement, dels col·legiats/des que han causat alta i baixa en l’exercici de la professió durant el mes de gener de 2019:
BAIXES:
El Procurador Carlos Íñiguez Chito (Col. núm. 1000) va causar baixa definitiva com a col·legiat en data 29 de desembre de 2018.
La Procuradora Mª Rosario Arce Pérez (Col. núm. 839) va causar baixa definitiva com a col·legiada en data 9 de gener de 2019.
La Procuradora Montserrat Zaragoza Formiga (Col. núm. 721) va causar baixa com a col·legiada no exercent en data 31 de gener de 2019.
La Procuradora Mª Pilar Gómez Bare (Col. núm. 708) va causar baixa definitiva com a col·legiada en data 31 de gener de 2019.
La Procuradora Mireia Larriba Castel (Col. núm. 504) va causar baixa com a col·legiada no exercent en data 31 de gener de 2019.
La Procuradora Eva Castel Escalé (Col. núm. 730) va causar baixa definitiva com a col·legiada en data 31 de gener de 2019.
JUNTA ICPB
Barcelona, 4 de febrer de 2019
ALTAS Y BAJAS COLEGIADOS/AS EJERCIENTES
Os informamos, para vuestro conocimiento, de los colegiados que han causado alta y baja en el ejercicio de la profesión durante el mes de enero de 2019:
BAJAS:
El Procurador Carlos Íñiguez Chito (Col. núm. 1000) causó baja definitiva como colegiado en fecha 29 de diciembre de 2018.
La Procuradora Mª Rosario Arce Pérez (Col. núm. 839) causó baja definitiva como colegiada en fecha 9 de enero de 2019.
La Procuradora Montserrat Zaragoza Formiga (Col. núm. 721) causó baja como colegiada no ejerciente en fecha 31 de enero de 2019.
La Procuradora Mª Pilar Gómez Bare (Col. núm. 708) causó baja definitiva como colegiada en fecha 31 de enero de 2019.
La Procuradora Mireia Larriba Castel (Col. núm. 504) causó baja como colegiada no ejerciente en fecha 31 de enero de 2019.
La Procuradora Eva Castel Escalé (Col. núm. 730) causó baja definitiva como colegiada en fecha 31 de enero de 2019.
JUNTA ICPB
Barcelona, 4 de febrero de 2019
AVIS 23/19 – ENTRADA EN FUNCIONAMENT DEL MODUL TRA-E.JUSTICIA.CAT A SET NOUS ORGANS JUDICIALS
ENTRADA EN FUNCIONAMENT DEL MÒDUL TRA-E.JUSTICIA.CAT A SET NOUS ÒRGANS JUDICIALS
Us informem que la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia ens ha comunicat que dilluns 4 de febrer es posarà en marxa a les seccions civils dels Jutjats Mixtos 4, 5 i 6 de Gavà i 1, 2, 3 i 4 de Martorell, el mòdul informàtic TRA de gestió processal, que s’integra dins el sistema e-justicia.cat.
El mòdul de gestió processal és el primer pas per a l’assoliment de l’expedient judicial electrònic. Aquest sistema incorpora un seguit de funcionalitats que suposen un salt qualitatiu en la tramitació electrònica.
JUNTA ICPB
Barcelona, 1 de febrer de 2019
ENTRADA EN FUNCIONAMIENTO DEL MODULO TRA-E.JUSTICIA.CAT EN SIETE NUEVOS ÓRGANOS JUDICIALES
Os informamos que la Dirección General de Modernización de la Administración de Justicia nos ha comunicado que el lunes 4 de febrero se pondrá en marcha en las secciones civiles de los Juzgados Mixtos 4, 5 y 6 de Gavà y 1, 2, 3 y 4 de Martorell, el módulo informático TRA de gestión procesal, que se integra dentro del sistema e-justicia.cat.
El módulo de gestión procesal es el primer paso para lograr el expediente judicial electrónico. Este sistema incorpora una serie de funcionalidades que suponen un salto cualitativo en la tramitación electrónica.
JUNTA ICPB
Barcelona, 1 de febrero de 2019
AVIS 22/19 – LLIURAMENT DE DOCUMENTACIO EN LES SALES DE NOTIFICACIO
LLIURAMENT DE DOCUMENTACIÓ EN LES SALES DE NOTIFICACIÓ
Us informem que, amb l’objectiu de millorar la seguretat en la gestió dels serveis de las sales de notificacions del Col·legi i evitar incidències, a partir del proper dilluns dia 4 de febrer tota documentació que es lliuri en les esmentades sales per a ser recollida per un altre company haurà de ser lliurada en un sobre tancat especificant el destinatari i el remitent.
Així mateix, es recorda que el Col·legi no es farà responsable de cap documentació que sigui aliena al servei de notificacions i trasllats de còpies.
JUNTA ICPB
Barcelona, 31 de gener de 2019
ENTREGA DE DOCUMENTACIÓN EN LAS SALAS DE NOTIFICACIÓN
Os informamos que, con el objetivo de mejorar la seguridad en la gestión de los servicios de las salas de notificaciones del Colegio y evitar incidencias, a partir del próximo lunes día 4 de febrero toda documentación que se entregue en las mencionadas salas para ser recogida por otro compañero deberá ser entregada en un sobre cerrado especificando el destinatario y el remitente.
Asimismo, se recuerda que el Colegio no se hará responsable de ninguna documentación que sea ajena al servicio de notificaciones y traslados de copias.
JUNTA ICPB
Barcelona, 31 de enero de 2019
AVIS 21/19 – PRESENTACIO ESCRITS TELEMATICS EN EL JUTJAT NUM. 8 DE L’ HOSPITALET DE LLOBREGAT
PRESENTACIÓ D’ESCRITS TELEMÀTICS EN EL JUTJAT NÚM. 8 DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Com a complement de l’avís 249/18 us informem que el dia 4 de febrer de 2019 ha estat programat l’inici de la presentació obligatòria d’escrits totalment telemàtics, mòdul de registre d’escrits (RED) d’e-justícia.cat, per als col·lectius de procuradors i advocats en el Jutjat núm. 8 de L’Hospitalet de Llobregat de nova creació.
JUNTA ICPB
Barcelona, 30 de gener de 2019
PRESENTACIÓN DE ESCRITOS TELEMÁTICOS EN EL JUZGADO NÚM. 8 DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Como complemento del aviso 249/18 os informamos que el día 4 de febrero de 2019 ha sido programado el inicio de la presentación obligatoria de escritos totalmente telemáticos, módulo de registro de escritos (RED) de e-justícia.cat, para los colectivos de procuradores y abogados en el Juzgado núm. 8 de L’Hospitalet de Llobregat de nueva creación.
JUNTA ICPB
Barcelona, 30 de enero de 2019
AVIS 20/19 – PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGENCIES PRELIMINARS EN LA PRACTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
PROPER SEMINARI CEP: LES DILIGÈNCIES PRELIMINARS EN LA PRÀCTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
El proper dijous 14 de febrer, entre les 14 i les 16 hores, se celebrarà el seminari “Les diligències preliminars en la pràctica: qüestions conflictives”, a càrrec de Carmen Isabel Ortiz Rodríguez, Magistrada del Jutjat de 1ª Instància núm. 35 de Barcelona i Cristina Carretero Peña, Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat de 1ª Instància núm. 35 de Barcelona.
La sessió tindrà lloc a la seu del Col·legi a la Ciutat de la Justícia (carrer de Victoria Kent núm. 4-B). Aquesta sessió formativa s’emmarca dins dels Seminaris Procura al Dia.
Les diligències preliminars regulades als articles 256 i següents de la LEC presenten problemes tant des d’un punt de vista substantiu com processal. La seva finalitat, preparar un judici, ha de regir el procediment. En l’àmbit substantiu es plantegen dubtes per delimitar aquells casos en que la seva sol·licitud resulta procedent respecte d’aquells altres en que es pretén obtenir una prova de forma anticipada. D’altra banda, sorgeixen problemes de caire processal: Qui ha de presidir la compareixença? Com es determina la competència territorial? Cal lliurar còpia del document que es presenti o només exhibir-lo? Què passa amb la caució si no es presenta demanda posterior ni despeses pel requerit? Què procedeix quan hi ha negativa pel requerit al compliment de la diligència acordada o impossibilitat de fer-ho? En aquesta sessió s’abordarà totes aquestes qüestions i d’altres que es puguin suscitar.
Us recordem que els seminaris i les activitats de 2 hores tenen un cost cadascun de 30 €. Així mateix, hi ha un preu especial per als procuradors de fins a 5 anys de col·legiació de només 15 €.
Si voleu contactar amb el CEP per inscriure-us al curs o per demanar-ne més informació, podeu escriure un correu a cep@icpb.es o bé trucar al telèfon 93 813 56 38. Les places són limitades.
Podeu consultar la programació del CEP en el següent link
Esperem que aquest seminari sigui del vostre interès.
JUNTA ICPB
Barcelona, 28 de gener de 2019
PRÓXIMO SEMINARIO CEP: LES DILIGÈNCIES PRELIMINARS EN LA PRÀCTICA, QÜESTIONS CONFLICTIVES
El próximo jueves 14 de febrero, entre las 14 i las 16 horas, se celebrará el seminario “Les diligències preliminars en la pràctica: qüestions conflictives”, a cargo de Carmen Isabel Ortiz Rodríguez, Magistrada del Juzgado de 1ª Instancia núm. 35 de Barcelona y Cristina Carretero Peña, Letrada de la Administración de Justicia del Juzgado de 1ª Instancia núm. 35 de Barcelona.
La sesión tendrá lugar en la sede del Colegio en la Ciudad de la Justicia (calle de Victoria Kent núm. 4-B). Esta sesión formativa se enmarca dentro de los Seminarios Procura al Día.
Las diligencias preliminares reguladas en los artículos 256 y siguientes de la LEC presentan problemas tanto desde un punto de vista substantivo como procesal. Su finalidad, preparar un juicio, ha de regir el procedimiento. En el ámbito substantivo se plantean dudas para delimitar aquellos casos en que su solicitud resulta procedente respecto de aquellos otros en que se pretende obtener una prueba de forma anticipada. Por otro lado, surgen problemas de tipo procesal: ¿Quién debe presidir la comparecencia? ¿Cómo se determina la competencia territorial? ¿Hay que entregar copia del documento que se presente o sólo exhibirlo? ¿Qué pasa con la caución si no se presenta demanda posterior ni gastos por el requerido? ¿Qué procede cuando hay negativa por el requerido al cumplimiento de la diligencia acordada o imposibilidad de hacerlo? En esta sesión se abordará todas estas cuestiones i otras que puedan suscitarse.
Os recordamos que los seminarios y las actividades de 2 horas tienen un coste cada uno de 30 €. Así mismo, hay un precio especial para los procuradores de hasta a 5 años de colegiación de sólo 15 €.
Si queréis contactar con el CEP para inscribiros al curso o para solicitar más información, podéis escribir un correo a cep@icpb.es o bien llamar al teléfono 93 813 56 38. Las plazas son limitadas.
Podéis consultar la programación del CEP en el siguiente link
Esperamos que este seminario sea de vuestro interés.
JUNTA ICPB
Barcelona, 28 de enero de 2019